Oplossingen voor levelsystemen voor campers en caravans

E&P Hydraulics is een professionele fabrikant van levelsystemen voor campers en caravans. De systemen maken een stabiele stand mogelijk. Met een druk op de knop kunt u uw camper of caravan binnen 2 minuten volledig automatisch horizontaal laten uitlijnen en staat uw voertuig in balans.

E&P Hydraulics heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van levelsystemen. Door onze eigen ontwikkeling en productie beschikken wij over uitgebreide kennis van het product, de markt, onze dealers en onze klanten.

Waarom E&P Hydraulics?

De meeste plaatsen zijn eigenlijk niet vlak. Wie niet schuin wil staan moet een wielblok plaatsen of een krik gebruiken om het voertuig enigszins recht uit te lijnen. Afhankelijk van de schuine stand kan dat een poosje duren of is op sommige plaatsen met eenvoudige hulpmiddelen helemaal niet mogelijk. Op vakantie wilt u niet echt tijd besteden aan het horizontaal zetten van uw voertuig.  Met een hydraulisch hefsysteem van E&P Hydraulics is dit snel en eenvoudig te doen – met een druk op de knop.

  • binnen 2 minuten is het voertuig uitgelijnd
  • wereldwijde verkoop en service
  • ontwikkeling en productie uit eigen hand
  • uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • volledig automatische uitlijning van het voertuig met een druk op de knop

Uitgebreide informatie vindt u in onze brochures. Als u nog vragen hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Caravan uitlijnen in twee stappen  levelC het complete systeem

Om uw caravan volledig automatisch en voorzichtig in de horizontale positie te plaatsen, moesten onze ingenieurs iets volledig nieuws bedenken. Bij de ontwikkeling van E&P levelC was het belangrijk om de nivellering in twee stappen te verdelen. In de eerste instantie schuiven de twee hoofdsteunen aan de as uit, bewegen in hun geheel omhoog en lijnen de caravan over de gehele breedte precies horizontaal uit. In de volgende stap wordt de caravan in de lengteas nauwkeurig uitgelijnd via de vier hydraulische big foot-steunen op de hoeken, die de conventionele kruksteunen vervangen. Op die manier staat de caravan binnen de twee minuten volautomatisch horizontaal en stevig. De zes hydraulische steunen zijne via montageplaten met het voertuigframe en de as verbonden. De uitlijning in twee stappen en de beweging van de steunen in paren voorkomen dat schadelijke torsiekrachten via de voertuigbodem aan de opbouw worden doorgegeven. Dit zorgt niet alleen voor maximaal comfort, maar biedt ook maximale veiligheid voor het chassis en rijwerk 

Het camper-levelsysteem levelM

De horizontale uitlijning van het voertuig is eenvoudig, snel en volledig automatisch met ons speciaal voor campers ontwikkelde levelM hydraulisch levelsysteem. De intelligente besturingselektronica van E&P zorgt ervoor dat het gewicht van het voertuig altijd over meerdere steunen tegelijk wordt verdeeld en dat er geen torsiekrachten zijn die ernstige schade kunnen veroorzaken.

Comfortabel en gemakkelijk uitlijnen 

De standaardset van levelM bestaat uit vier steunen die elk een last van twee ton heffen. Voor de meeste campers op de markt is het draagvermogen meer dan voldoende. Maar ook voor zware voertuigen zoals paarden- en racingtrailers met tot 22 ton toegestaan totaalgewicht levert E&P levelsystemen die het voertuig binnen een mum van tijd op een horizontale en stevige stand zetten. De bediening gebeurt standaard via een vast bedieningspaneel. Optioneel kan levelM ook worden bediend met een touchpad of uw eigen smartphone.